Studniówki 2021 - organizacja balu
CENA OFERTY 120 ZŁ / 1 OS
cena oferty obowiązuje powyżej 50 osób
Studniówka Marzeń
Studniówka powinna być wyjątkowa pod każdym względem.
Dopracowany układ poloneza oraz pięknie przystrojona sala bankietowa to dobry początek udanej imprezy.
Wybór odpowiedniej sali jest strategicznym punktem organizacji studniówki dlatego nasza firma w swojej ofercie prezentuje pięknie i klimatycznie przystrajaną sale bankietową.
Dobre jedzenie to kolejny aspekt udanego balu. Pyszne potrawy przygotowywane pod okiem naszego Szefa Kuchni, trafią w nawet najbardziej wyszukane gusta.
Przepyszne potrawy, dobra muzyka i świetni goście bawiący się do białego rana – to przepis na udaną studniówkę.
Dysponujemy salą bankietową do 110 osób.
W ramach oferty studniówkowej zapewniamy:
- możliwość indywidualnego skomponowania menu
- specjalne menu dla gości na diecie wegetariańskiej
- możliwość zmiany menu dla nauczycieli i opiekunów
- możliwość wyboru aranżacji świetlnej sali
- dekoracja kwiatowa stołów, dekoracja piórami strusia (rożne kolory)
- uzupełniane napoje zimne i gorące
- lampka wina musującego bezalkoholowego na aperitif
- możliwość wyboru rodzaju stołów ( kwadratowe lub okrągłe)
- profesjonalna obsługa kelnerska
- dedykowana opieka i nadzór nad studniówką
- pracownicy ochrony na wyłączność imprezy
Dodatkowe atrakcje:
Przy podpisaniu umowy do końca października 2020 - Fontanna czekoladowa GRATIS!
Przy imprezie powyżej lub równe 100 osób -Tort gratis !!
Zapraszamy do zapoznania się z menu
OBIAD CIEPŁY
ZUPA:
- Krem ze świeżych pomidorków , imbirem i mleczkiem kokosowym
lub
- Zupa meksykańska z mięsem
- Rosół z makaronem swojskim
- Rosół królewski
- Góralska kwaśnica z żeberkiem
- Krem z zielonego groszku z miętą i prażoną gruszką
- Zupa krem ze szparagów z grzankami
- krem z pomidorów i papryki z kolendrą
- Krem z pieczarek z selerem i czosnkiem
- Zupa królewska z groszkiem zielonym
- Krem z brokułów i wędzonym boczkiem
- Krem z białych warzyw z prażoną dynią
- Krem z zielonego groszku z karmelizowaną gruszką
- Krem ze szparagów z prażonymi pestkami dyni
- Zupa Bogracz
- Zupa Tajska kokosowa
- Krem z kukurydzy z chorizo
- Toskańska zupa z fasolą i cukinią
- Krem z korzenia pietruszki , gruszki i białej fasoli z oliwą
- Azjatycki rosołek z kaczką i makaronem
II DANIE
- Kotlet Cordon Blue z serem i szynką w cieście francuskim , warzywa na parze, pieczone ziemniaki w ziołach
LUB
- Devolaj
- Filet Z kurczaka po włosku zapiekany z mozzarellą.
- Szaszłyki z kurczakiem w sezamie i grillowanym ananasem
- Pieczone udko z kurczaka w płatkach migdałów
- Klopsiki drobiowe w sosie cafe de paris ( ziołowym)
- Schab po grecku faszerowany serem feta i oliwkami w sosie szparagowym
- Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym
- Drobiowe kieszonki nadziewane serem i pieczarkami
- Pierś faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie gorgonzola
- Kotlet cordon blue w sosie żurawinowym
- Rolada z piersi z figami w sosie słodko - winnym
- Łosoś Teriyaki z sezamem , groszkiem cukrowym
- Pieczeń z karkówki w ciemnym sosie z kapustązasmażaną.
- Kotleciki z polędwiczki wieprzowej panierowane w serze z rozmarynem,zielonym pieprzem w akompaniamencie sosu z kwaśnych ogórków w jogurcie ziołowym.
- Pałki z kurczaka w musztardowy- miodowym sosie
- Tajski klopsiki w sosie tajskim
- Kotlet Szwajcar
- Pierś z kurczaka nadziewana żurawiną w sosie śmietanowym
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
- Ryż curry
- Puree ziemniaczane
- Puree ziemniaczano- marchewkowe
- Puree z dyni, batatówi marchewki
- Kopytka marchewkowe
- Kalafior w cieście
- Kuskus z daktylami
- Kluski śląskie buraczane
- Kluski śląskie tradycyjne
- Kluski śląskie z algami morskimi (zielone)
- Karmelizowana brukselka
- Ziemniaki z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Kaszotto z grzybami
- Ryż dziki
- Kasza gryczana
- Kopytka z szpinakowe
- Surówka : mix sałat z sosem winegret i oliwkami
- Surówka z marchewki i jabłek
- Surówka z buraczków i papryki
- Surówka z białej kapusty
- Mini marchewki z masłem klarowanym
DANIA OBIADOWE DLA WEGETARIAN DO WYBORU :
- Ratatouille z tofu
- Gołąbki młodej kapusty kaszy gryczanej i leśnych grzybów
- Kotleciki z kaszy jaglanej i brokuła
- Pierogi z nadzieniem z bobu i szałwi
- Pomidory malinowe zapiekane z mozzarella i
- Ser camembert w cieście z dipem żurawinowym
- Ziemniaki zapiekane gruszką i serem pleśniowym
- Faszerowana papryka z kaszą bulgur i suszonym,i pomidorami
- Ratatouile warzywne z tofu
- Pulpeciki curry z kalafiora
- zapiekane naleśniki ze szpinakiem , fetą i serem partmezan
- Krokiety z zasmażaną fasola i pieczarkami
- Pierogi z twarogiem z sosem borowiko- pieczarkowym
- Kotlety z ciecierzycy i kuskusu
- Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli
- Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym
- Makaron z pesto z rukoli z czarną fasolą, suszonymi pomidorkami i tofu
- Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym
PRZYSTAWKI NA ZIMNO PODANE NA STOŁACH LUB NA STOLE SZWEDZKIM
- Kulki drobiowe z fetą w sezamie ( biały i czarny) z dipem czosnkowym
- Tartiny na chlebku razowym, bagietce, krakersach z warzywami, musem twarogowy, musem z tuńczyka/musem warzywnym/szynką/ salami/serem/ łososiem/ze szpinakiem i serem feta
- Tortilla z kurczakiem, ogórkiem, pomidorkami, mixem sałat i w nucie serków ziołowych
- Empanadas z ciasta francuskiego z kurczakiem, salsą meksykańską, kukurydzą i serem
- Sałatka z brokuła , fetą ,pomidorki koktajlowe, szynka parmeńską z sosem jogurtowo – czosnkowym
- Warkoczyki z ciasta francuskiego 2 rodzaje ( mięsne, szpinakowe z suszonymi pomidorkami)
- Sałatka z panierowanym kurczakiem w sezamie, słoneczniku i maku na mixie sałat z kiełkami fasoli z dresingiem miodowo-musztardowym
- Koreczki z mini mozzarelli i pomidorków koktajlowych z czarna oliwka i chorizo
- Ziemniaki pieczone z boczkiem , suszonymi pomidorkami i serem lazur
- Polędwiczki drobiowe ala nuggetsy panierowane w płatkach kukurydzianych
- Mini burgery z salsą meksykańską / sosem czosnkowo-jogurtowym
PRZYSTAWKI NA ZIMNO PODANE NA STOŁACH DLA NAUCZYCIELI OPIEKUNÓW LUB NA STOLE SZWEDZKIM
- Kulki drobiowe z fetą w sezamie ( biały i czarny) z dipem czosnkowym
- Piramidki drobiowe z kapustą i grzybami
- Tortilla z kurczakiem, ogórkiem, pomidorkami, mixem sałat i w nucie serków ziołowych
- Empanadas z ciasta francuskiego z kurczakiem, salsą meksykańską, kukurydzą i serem
- Sałatka z brokuła , fetą ,pomidorki koktajlowe, szynka parmeńską z sosem jogurtowo – czosnkowym
- Rolada orzechowa z dipem orzechowo- miodowym
- Sałatka z panierowanym kurczakiem w sezamie, słoneczniku i maku na mixie sałat z kiełkami fasoli z dresingiem miodowo-musztardowym
- Koreczki z mini mozzarelli i pomidorków koktajlowych z czarna oliwka i chorizo
- Sałatki śledziowe trio ( po kaszubsku, w śmietanie z kaparami i świeżym koperkiem, w oleju z suszonymi pomidorkami i zielonym pieprzem0
- Polędwiczki drobiowe ala nuggetsy panierowane w płatkach kukurydzianych
- Tatar z łososia na guacamole
LUB INNE DANIA Z MENU DO PODMIANY
- Nachosy z salsą pomidorową
- Mozzarella z pomidorami ze świeżą bazylią
- Pomidory z sosem czosnkowym i z żółtym serem.
- Ptysie koktajlowe faszerowane mixem past( łososiowa, pieczarkowa, mięsna)
- Carpaccio z polędwiczek wieprzowych z grillowaną cukinią
- Pikantny śledzik z tabasc
- Pstrąg w galarecie
- Tatar ze śledzia na grzankach
- Śledź po sułtańsku
- Kwadraciki z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym i serem philadelfia
- Perły Bałtyku (frytowane kulki rybne z ziołami)
- Tortilla z łososiem wędzonym w nucie serków ziołowych papryki i kopru
- Sałatka cezar z kurczakiem i parmezanem
- Sałatka Boryna z szynki, sera, kukurydzy z marynowaną papryką i koperkiemd
- Sałatka alpejska z szynką serem, świeżą papryką i musztardą retro.
- Sałatka z piersią z kurczaka, serkiem brie i sosem vinegret
- Sałatka gyros z kurczakiem i prażoną cebulką
- Sałatka ziemniaczana o aromacie czosnku z „chipsami” z wędzonego boczku
- Sałatka owocowa z glazurowaną piersią kurczęcia w miodzie lipowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka Caprese z suszoną żurawiną
- Sałatka Gyros
- Sałatka ze świeżego szpinaku z gruszką karmelizowaną i gorgonzolą
- Sałatka z awokado na sałacie roszponka ze świeżymi malinami, truskawką, borówkami ( w zależności od sezonowości) prażonymi orzechami nerkowca polane balsamiko
- Jajo zawinięte w szynce parmeńskiej na rukolI
- Pałki faszerowane szpinakiem i brokułem
- Pałki faszerowane pieczarką i papryką
- Filet drobiowy faszerowany mięsem, rodzynkami i brokułami
- Szynka pieczona na sposób sarny
- Kulki mięsne w panierce ze słonecniak z sosem Thoi Sin ( Tajski)
- Schab w sosie tatarskim
- Faszerowane łódki cykorii
- Plater pieczonej szynki na sposób sarny
- Jaja faszerowane trio ( z musem koperkowym, z wędzoną makrelą, ze szpinakiem i serem feta
- Spring roll z warzywami
- Melon z szynką szwarcwaldzką
- Roladka z bakłażana, suszonego pomidora i fety
- Roladka z cukinii i sera pleśniowego
- Śliwka w boczku
- Tymbaliki drobiowe z borowikami i marchewką
- Ogórek świeży z nadzieniem twarogowym w towarzystwie czosnku i zielonego koperku
- Melon zawijany w szynce parmeńskiej
- Babeczki z nadzieniem mięsno - warzywnym
- Warkoczyki z ciasta francuskiego z bekonem
DANIE NA CIEPŁO SERWOWANE W BUFECIE
- Zupa meksykańska z kukurydzą
- Qurito z kurczakiem i kukurydzą
- Kurczak po chińsku
LUB
- Smażone pierożki ruskie z boczkiem i sosem pieczarkowo- borowikowym z zieloną pietruszką
- Szaszłyki z kurczakiem sezamem z papryką i cukinią / grillowanym ananasem
- Kurczak po chińsku z ryżem curry
- MiniBurito z mięsem mielonym
- Zupa bogracz
- Barszcz czerwony na zakwasie z pasztecikiem mięsnym
- Chrupiące skrzydełka z salsą meksykańską
DESER/ CIAST MIN 3 RODZAJE
- Deser z mascarpone z zbożowymi ciasteczkami i musem truskawkowym
- Ciasto – sernik, szarlotka, czekoladowe z wiśnia ( ala brownie)
NAPOJE ZIMNE - bez ograniczeń
woda z mięta i cytryną, 3 rodzaje soku
NAPOJE CIEPŁE - bez ograniczeń
kawa , herbata
RABATY
DYREKCJA I WYCHOWAWCY – GRATIS
NAUCZYCIELE – 50 % CENY
DODATKOWO PŁATNE :
FONTANNA CZEKOLADOWA PRZY ZAMÓWIENIU DO 31.10.2020 - 4 ZŁ / 1 OS
TORT STUDNIÓWKOWY PONIŻEJ 100 OSÓB – 4 ZŁ / 1OS
FOTO-BUDKA – 800 ZŁ