Background Image

Studniówki 2021

Studniówki 2021 - organizacja balu

CENA OFERTY 120 ZŁ / 1 OS 
cena oferty obowiązuje powyżej 50 osób 
Studniówka Marzeń
Studniówka powinna być wyjątkowa pod każdym względem. 
Dopracowany układ poloneza oraz pięknie przystrojona sala bankietowa to dobry początek udanej imprezy.
Wybór odpowiedniej sali jest strategicznym punktem organizacji studniówki dlatego nasza firma  w swojej ofercie prezentuje pięknie  i klimatycznie przystrajaną  sale bankietową.
Dobre jedzenie to kolejny aspekt udanego balu. Pyszne potrawy przygotowywane pod okiem naszego  Szefa Kuchni, trafią w nawet najbardziej wyszukane gusta. 
Przepyszne potrawy, dobra muzyka i świetni goście bawiący się do białego rana – to przepis na udaną studniówkę.
Dysponujemy salą bankietową do 110 osób.

W ramach oferty studniówkowej zapewniamy:

  • możliwość indywidualnego skomponowania menu
  • specjalne menu dla gości na diecie wegetariańskiej
  • możliwość zmiany  menu dla nauczycieli i opiekunów 
  • możliwość wyboru aranżacji świetlnej sali
  • dekoracja kwiatowa stołów, dekoracja piórami  strusia (rożne kolory) 
  • uzupełniane napoje zimne i gorące
  • lampka wina musującego bezalkoholowego  na aperitif
  • możliwość wyboru rodzaju stołów ( kwadratowe lub okrągłe) 
  • profesjonalna obsługa kelnerska
  • dedykowana opieka i nadzór nad studniówką
  • pracownicy ochrony na wyłączność imprezy

Dodatkowe atrakcje:

Przy podpisaniu umowy do końca października 2020 - Fontanna czekoladowa GRATIS!
Przy imprezie powyżej  lub równe 100 osób -Tort gratis !! 

Zapraszamy do zapoznania się z menu 

OBIAD CIEPŁY 

ZUPA: 

  • Krem  ze świeżych pomidorków , imbirem i mleczkiem kokosowym 

lub 

  • Zupa meksykańska  z mięsem  
  • Rosół z makaronem swojskim
  • Rosół  królewski  
  • Góralska kwaśnica  z żeberkiem  
  •  Krem z   zielonego  groszku z miętą  i prażoną gruszką
  • Zupa krem ze szparagów z grzankami 
  • krem  z pomidorów i papryki  z kolendrą
  • Krem z pieczarek z selerem  i czosnkiem 
  • Zupa królewska  z groszkiem zielonym 
  • Krem z brokułów i wędzonym boczkiem 
  • Krem z białych warzyw z prażoną dynią
  • Krem z zielonego groszku z karmelizowaną gruszką
  • Krem ze szparagów z prażonymi pestkami dyni
  • Zupa Bogracz  
  • Zupa Tajska kokosowa 
  • Krem z kukurydzy z chorizo 
  • Toskańska zupa z  fasolą  i cukinią
  • Krem z korzenia pietruszki , gruszki i białej fasoli  z oliwą
  • Azjatycki rosołek z kaczką i makaronem


II DANIE 

  • Kotlet Cordon Blue  z serem i szynką w  cieście francuskim , warzywa na parze, pieczone ziemniaki w ziołach

LUB 

  • Devolaj
  • Filet Z kurczaka po włosku zapiekany z mozzarellą.
  • Szaszłyki z kurczakiem w sezamie  i   grillowanym ananasem 
  • Pieczone udko z kurczaka w płatkach migdałów 
  • Klopsiki drobiowe w sosie cafe de paris ( ziołowym) 
  • Schab po  grecku  faszerowany  serem feta i oliwkami w sosie szparagowym  
  • Filet z kurczaka w sosie słodko kwaśnym
  • Drobiowe kieszonki nadziewane  serem i pieczarkami 
  • Pierś faszerowana  szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie gorgonzola 
  • Kotlet cordon blue w sosie żurawinowym 
  • Rolada z piersi z  figami  w sosie słodko  - winnym 
  • Łosoś  Teriyaki z sezamem , groszkiem cukrowym 
  • Pieczeń z karkówki w ciemnym sosie z kapustązasmażaną.
  • Kotleciki z polędwiczki wieprzowej panierowane w serze z rozmarynem,zielonym pieprzem w akompaniamencie sosu z kwaśnych ogórków w jogurcie ziołowym.
  • Pałki z kurczaka w musztardowy- miodowym sosie 
  • Tajski klopsiki  w sosie tajskim 
  • Kotlet Szwajcar 
  • Pierś z kurczaka nadziewana żurawiną w sosie śmietanowym

 

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH 

  • Ryż  curry 
  • Puree ziemniaczane  
  • Puree ziemniaczano- marchewkowe
  • Puree  z dyni, batatówi marchewki 
  • Kopytka  marchewkowe  
  • Kalafior w cieście 
  • Kuskus z daktylami 
  • Kluski śląskie buraczane 
  • Kluski śląskie tradycyjne 
  • Kluski śląskie z algami morskimi (zielone) 
  • Karmelizowana brukselka 
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane 
  • Kaszotto z grzybami 
  • Ryż  dziki 
  • Kasza gryczana 
  • Kopytka z szpinakowe 
  • Surówka : mix sałat z sosem winegret i oliwkami 
  • Surówka z marchewki   i jabłek  
  • Surówka z buraczków  i papryki 
  • Surówka z białej kapusty 
  • Mini marchewki z masłem klarowanym 

 

DANIA OBIADOWE  DLA WEGETARIAN   DO WYBORU : 

  • Ratatouille z tofu 
  • Gołąbki  młodej kapusty kaszy gryczanej i leśnych grzybów
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i brokuła
  • Pierogi z nadzieniem z bobu i szałwi 
  • Pomidory malinowe zapiekane z mozzarella i 
  • Ser camembert w cieście z  dipem żurawinowym 
  • Ziemniaki zapiekane gruszką i serem pleśniowym 
  • Faszerowana papryka z kaszą bulgur  i suszonym,i pomidorami 
  • Ratatouile  warzywne z tofu 
  • Pulpeciki curry z kalafiora 
  • zapiekane naleśniki ze szpinakiem , fetą i serem partmezan 
  • Krokiety z zasmażaną fasola i  pieczarkami 
  • Pierogi z twarogiem z sosem borowiko- pieczarkowym 
  • Kotlety z ciecierzycy i kuskusu 
  • Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli
  • Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym
  • Makaron z pesto z rukoli z czarną fasolą,  suszonymi pomidorkami  i   tofu 
  • Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

 

PRZYSTAWKI   NA ZIMNO PODANE NA STOŁACH LUB NA STOLE SZWEDZKIM 

  • Kulki drobiowe z fetą  w sezamie ( biały i czarny)  z dipem  czosnkowym  
  • Tartiny na  chlebku razowym, bagietce, krakersach z warzywami, musem twarogowy, musem z tuńczyka/musem warzywnym/szynką/ salami/serem/ łososiem/ze szpinakiem i serem feta 
  • Tortilla z kurczakiem, ogórkiem, pomidorkami, mixem sałat i w nucie serków ziołowych
  • Empanadas z ciasta francuskiego  z kurczakiem, salsą meksykańską, kukurydzą  i serem 
  • Sałatka z brokuła , fetą ,pomidorki koktajlowe, szynka parmeńską z sosem jogurtowo – czosnkowym
  • Warkoczyki z ciasta francuskiego 2 rodzaje ( mięsne, szpinakowe z suszonymi pomidorkami)  
  • Sałatka z panierowanym kurczakiem w sezamie, słoneczniku i maku   na mixie sałat z kiełkami fasoli  z dresingiem miodowo-musztardowym 
  • Koreczki z mini  mozzarelli  i pomidorków koktajlowych z czarna oliwka i chorizo 
  • Ziemniaki pieczone z boczkiem , suszonymi pomidorkami i serem lazur 
  • Polędwiczki drobiowe  ala nuggetsy panierowane w płatkach kukurydzianych  
  • Mini burgery z salsą meksykańską / sosem czosnkowo-jogurtowym 


 

PRZYSTAWKI NA ZIMNO PODANE NA STOŁACH  DLA  NAUCZYCIELI  OPIEKUNÓW LUB NA STOLE SZWEDZKIM

  • Kulki drobiowe z fetą  w sezamie ( biały i czarny)  z dipem  czosnkowym  
  • Piramidki drobiowe z kapustą i grzybami 
  • Tortilla z kurczakiem, ogórkiem, pomidorkami, mixem sałat i w nucie serków ziołowych
  • Empanadas z ciasta francuskiego  z kurczakiem, salsą meksykańską, kukurydzą  i serem 
  • Sałatka z brokuła , fetą ,pomidorki koktajlowe, szynka parmeńską z sosem jogurtowo – czosnkowym
  • Rolada orzechowa z dipem orzechowo- miodowym 
  • Sałatka z panierowanym kurczakiem w sezamie, słoneczniku i maku   na mixie sałat z kiełkami fasoli  z dresingiem miodowo-musztardowym 
  • Koreczki z mini  mozzarelli  i pomidorków koktajlowych z czarna oliwka i chorizo 
  • Sałatki śledziowe trio (  po kaszubsku, w śmietanie z kaparami i świeżym koperkiem, w oleju z suszonymi pomidorkami i zielonym pieprzem0 
  • Polędwiczki drobiowe  ala nuggetsy panierowane w płatkach kukurydzianych 
  • Tatar z łososia na guacamole  


 

LUB INNE DANIA Z MENU  DO PODMIANY 

  • Nachosy z salsą pomidorową
  • Mozzarella z pomidorami  ze świeżą bazylią
  • Pomidory z sosem czosnkowym i z żółtym serem.
  • Ptysie koktajlowe faszerowane mixem past( łososiowa, pieczarkowa, mięsna)
  • Carpaccio z polędwiczek wieprzowych  z grillowaną cukinią
  • Pikantny śledzik z tabasc
  • Pstrąg w galarecie
  • Tatar ze śledzia na grzankach 
  • Śledź po sułtańsku
  • Kwadraciki z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym i serem philadelfia 
  • Perły Bałtyku (frytowane kulki rybne z ziołami)
  • Tortilla z łososiem wędzonym w nucie serków ziołowych  papryki i kopru 
  • Sałatka cezar z kurczakiem i parmezanem
  • Sałatka Boryna z szynki, sera, kukurydzy z marynowaną papryką i koperkiemd
  • Sałatka alpejska z szynką serem, świeżą papryką i musztardą retro. 
  • Sałatka z piersią z kurczaka, serkiem brie i sosem vinegret
  • Sałatka gyros z kurczakiem i prażoną cebulką
  • Sałatka ziemniaczana o aromacie czosnku z „chipsami” z wędzonego boczku
  • Sałatka owocowa z glazurowaną piersią kurczęcia w miodzie lipowym
  • Klasyczna sałatka grecka
  • Sałatka Caprese z suszoną żurawiną 
  • Sałatka Gyros
  • Sałatka ze świeżego szpinaku z gruszką karmelizowaną i gorgonzolą
  • Sałatka z awokado na sałacie roszponka ze świeżymi malinami, truskawką, borówkami ( w zależności od sezonowości) prażonymi  orzechami nerkowca polane balsamiko 
  •  Jajo zawinięte w szynce parmeńskiej na rukolI
  • Pałki  faszerowane szpinakiem i brokułem 
  • Pałki faszerowane pieczarką i papryką 
  • Filet drobiowy faszerowany mięsem, rodzynkami i brokułami
  • Szynka pieczona na sposób sarny
  • Kulki mięsne w panierce ze słonecniak z sosem Thoi Sin ( Tajski) 
  • Schab w sosie tatarskim
  • Faszerowane łódki cykorii 
  • Plater pieczonej szynki na sposób sarny 
  • Jaja faszerowane trio ( z musem koperkowym, z wędzoną makrelą, ze szpinakiem i serem feta
  • Spring roll z warzywami 
  • Melon z szynką szwarcwaldzką
  • Roladka z bakłażana, suszonego pomidora i fety
  • Roladka z cukinii i sera pleśniowego
  • Śliwka w boczku
  •  Tymbaliki drobiowe  z borowikami i marchewką 
  • Ogórek świeży z  nadzieniem twarogowym  w towarzystwie czosnku  i zielonego koperku 
  • Melon  zawijany w szynce parmeńskiej 
  • Babeczki z nadzieniem mięsno - warzywnym 
  • Warkoczyki z ciasta francuskiego z bekonem

 

DANIE NA CIEPŁO SERWOWANE W BUFECIE   

  • Zupa meksykańska z kukurydzą 
  • Qurito z kurczakiem i kukurydzą
  • Kurczak po chińsku 

LUB 

  • Smażone pierożki ruskie z boczkiem i sosem pieczarkowo- borowikowym z  zieloną pietruszką 
  • Szaszłyki z kurczakiem  sezamem z papryką i cukinią  / grillowanym ananasem 
  • Kurczak po chińsku  z ryżem  curry 
  • MiniBurito z mięsem mielonym
  • Zupa bogracz 
  • Barszcz czerwony na zakwasie z pasztecikiem mięsnym 
  • Chrupiące skrzydełka  z salsą meksykańską

 

DESER/ CIAST MIN 3  RODZAJE 

  • Deser z mascarpone z  zbożowymi ciasteczkami i musem truskawkowym
  • Ciasto – sernik, szarlotka, czekoladowe z wiśnia ( ala brownie)

 

NAPOJE ZIMNE  -   bez ograniczeń 
woda z mięta i cytryną, 3 rodzaje soku 

 

NAPOJE CIEPŁE  - bez ograniczeń 
kawa , herbata 

 

RABATY
DYREKCJA  I WYCHOWAWCY – GRATIS 
NAUCZYCIELE – 50 % CENY 

DODATKOWO PŁATNE :

FONTANNA CZEKOLADOWA  PRZY ZAMÓWIENIU DO 31.10.2020  - 4 ZŁ / 1 OS 
TORT STUDNIÓWKOWY  PONIŻEJ 100 OSÓB – 4 ZŁ / 1OS
FOTO-BUDKA – 800 ZŁ 

Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021
Studniówki 2021

Przejdź do góry strony